Arvee Business Group

Niels Arvee, Ondernemer over Ondernemen

Werk mee aan uiteenlopende projecten

18 december 2017 Niels Arvee 0 Comments

Bedrijven maken veel gebruik van administratief medewerkers. In deze functie doe je veel uiteenlopende werkzaamheden dus het is zeker afwisselend werk te noemen. Tevens is er veel vraag naar mensen die iedere keer meewerken aan een bepaald project. Hiervoor worden dan ook vaak speciale projectmedewerkers ingezet.

Uiteenlopende werkzaamheden

Als projectmedewerker werken is afwisselend want je werkt iedere keer weer aan een ander project dus het is steeds anders. Dit kan een andere inhoud betekenen maar ook gewoon heel andere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een speciaal evenement, de opening van een nieuwe afdeling binnen het bedrijf en zo zijn zo er tal van projecten te noemen.

Inhoud opleiding Projectmedewerker

Om een goede projectmedewerker te worden volg je het beste eerst een opleiding. Bij Fabius opleidingen kun je kiezen voor de opleiding Projectmedewerker. Deze opleiding bestaat uit twee delen: in de eerste 30 lessen word je getraind als algemeen administratief medewerker en in de daaropvolgende 10 lessen volg je een specialisatie tot projectmedewerker. Voor beide delen doe je examen en kun je dan ook een apart diploma krijgen. De vervolgopleiding Projectmedewerker vereist een bepaald niveau voor deelname. Als je het eerste deel voor administratief medewerker gevolgd hebt kun je eenvoudig hiernaar doorstromen. Daarnaast is een goede motovatie ook onontbeerlijk maar dat geldt uiteraard voor elke opleiding die je volgt.

Inhoud vervolgopleiding

In het deel waarin je je specialiseert wordt gekeken naar de volgende onderwerpen. Allereerst komen de typische kenmerken van projecten aan bod. Er wordt ook aandacht besteed aan hoe je een project het beste aanpakt. Hiervoor krijg je een 10-stappenmodel dat je kunt toepassen bij ieder project. Tevens wordt er gekeken hoe je een project uitwerkt op papier zodat je daar altijd op kunt terugvallen indien nodig. Ieder project is anders maar de algemene zaken komen steeds terug.

Previous Post

Next Post