Arvee Business Group

Niels Arvee, Ondernemer over Ondernemen

Wat zijn verpakkingsmachines en is het zinvol om deze te gebruiken?

14 december 2017 Niels Arvee 0 Comments

Bent u een boer die bijvoorbeeld tomaten verbouwd? Dan zal u bekend zijn met allerlei machines die u kunnen helpen tijdens het telen van tomaten. De ene machine is zinvoller dan de ander, toch kunnen veel machines u een hoop werk uit handen nemen. Verpakkingsmachines behoren hier ook toe en zorgen voor veel minder werk voor de boer wanneer deze dit handmatig moet doen. Daarbij is het ook nog eens veel interessanter om uw product zelf te verpakken dan wanneer u dit uitbesteed. Wilt u weten wat alle voordelen zijn van verpakkingsmachines?

Een schakel minder in het proces

Een verpakkingsmachine verpakt uw gewas automatisch. Er verpakkingsmachines voor allerlei soorten gewassen zoals wortelen, spruiten en aardappelen. U kunt er ook voor kiezen om het verpakken uit te besteden aan een derde partij. Het nadeel hiervan is echter dat er een extra schakel in het proces komt, waardoor u vaak duurder uit bent. Daarom kiezen er steeds meer boeren voor om zelf een verpakkingsmachine aan te schaffen voor hun gewas. Uiteindelijk kunt u hier namelijk een hoop geld mee besparen. Genoeg redenen dus om  dit eens te overwegen.

Tweedehands of nieuw?

Als u ervoor kiest om verpakkingsmachines te bekijken en er eventueel één aan te schaffen, dan heeft u een ruime keuze uit allerlei machines die nieuw of tweedehands zijn. De keuze die u hierin maakt hangt af van uw budget. Vaak is een tweedehands machine veel goedkoper en is de kwaliteit niet veel minder dan een nieuwe. Uiteraard kan dit verschillen per machine. Wij raden u daarom aan om vooraf altijd in gesprek te gaan met een specialist die veel verstand heeft verpakkingsmachines. U maakt de kans dat u de juiste aanschaft hiermee vele malen groter en dat is gezien de investering niet onbelangrijk!

Previous Post

Next Post