Arvee Business Group

Niels Arvee, Ondernemer over Ondernemen

Ruimte voor je archief zoek je online

19 oktober 2015 Niels Arvee 0 Comments

Vandaag schrijven wij, van Arvee Business Group, een nieuwe blog over het begrip archiveren. Dat is namelijk een cruciaal onderdeel van het ondernemen. Omdat we in onze vorige blog eigenlijk niet de ruimte hadden om verder uit te wijden over het archiveren, doen we dat nu in een nieuwe blog. Hopelijk kun je er weer wat mee en heb je dus wat aan deze informatie.

Archiveren

We zijn de vorige keer gebleven bij de stelling dat het archiveren van je documenten van groot belang is. In sommige gevallen moeten documenten ook offline te pakken zijn, maar het aanleggen van een online archief raadden we je destijds flink aan. Bij die stelling blijven we uiteraard. Ook omdat het het probleem van ruimte kan oplossen.

Archiefruimte

Waar veel ondernemers, zeker in de juridische wereld, tegenaan lopen is dat er een ruimtegebrek is op het gebied van archieven. Archiefruimte neemt natuurlijk fysieke ruimte in en op een gegeven moment is een kamer gewoon gevuld. Hoe je het probleem van een gebrek aan archiefruimte gemakkelijk kunt oplossen? Juist ja, door je archief online (verder) aan te leggen.

 

Overzicht

Niet alleen verhelp je hiermee het probleem aan ruimtegebrek, ook is het nog eens zo dat je op die manier overzichtelijk alle documenten kunt opslaan. Jij bepaalt hoe je archief eruit komt te zien door mapjes in te richten. Ook dat gaat veel eenvoudiger dan het archiveren in real life. Ga maar na: jij maakt een nieuwe map aan en hierin stop je in een paar klikken alle documenten. Vergeleken met het inrichten van een kast met documenten, is dat veel minder werk.

Previous Post

Next Post