Arvee Business Group

Niels Arvee, Ondernemer over Ondernemen

Hoe kies je de juiste vlaggenmast?

11 december 2016 Niels Arvee 0 Comments

Als je een vlaggenmast wilt aanschaffen, dan kan dit zijn om je huis of bedrijf beter zichtbaar te maken, om steun te geven, om reclame te maken of om te laten weten dat je ergens trots op bent. Vlaggen vind je bij allerlei gebouwen, van huizen tot kerken tot pretparken. Maar hoe weet je welke het beste is voor jou?

De gewoontes met betrekking tot de hoogte van de vlag

Er zijn een aantal gewoontes (dus geen regels of wetten), die bepalen hoe hoog je vlag het beste kan zijn. Zo is het in Nederland normaal dat hij niet hoger is dan het dak van het gebouw er naast. Ook kan je kijken naar eventuele vlaggenmasten van je buren. Als je wil dat de straat een uniforme uitstraling heeft, maak je je mast op dezelfde hoogte. Wil je juist anders zijn dan de rest, dan kies je voor een hoogte die afwijkt. Als leidraad kan je nemen dat masten bij woningen tussen de 6 en 7 meter hoog zijn en bij bedrijven kan dit oplopen tot 12. Maar natuurlijk hangt het uiteindelijk net zo veel af van je eigen smaak.

Kies je voor polyester of aluminium?

De keuze wat betreft het materiaal van de vlaggenmast is meestal tussen een aluminium- of een polyester vlaggenmast. Qua sterkte zijn ze nagenoeg gelijk, maar qua prijs is polyester beter. Dit kan tot €100 schelen op een mast van 6 meter. Aluminium vlaggen zijn niet gegoten, dus ze hebben een oppervlak dat naadloos aansluit. Polyester masten hebben wel een naad over de hele lengte lopen omdat die wel worden gegoten. De keuze is uiteindelijk aan jou. Beide hebben goede vering en kunnen goed tegen de weersomstandigheden. Misschien zijn beschadigingen op polyester minder goed te zien dan op aluminium mast.

Previous Post

Next Post